معرفی تکنولوژی MEMC
تکنولوژی MEMC چیست
تکنولوژی MEMC فناوری تطبیق نرخ فریم (Frame Rate) محتوا، با نرخ تازهسازی (Refresh Rate) صفحه نمایش تلویزیون یا گوشی موبایل، فیلم ها و بازی های ویدئویی را روان تر نمایش می دهد.
پیش از آن که به تعریف و بررسی عملکرد تکنولوژی MEMC بپردازیم، بهتر است که تفاوت بین مفاهیم “نرخ فریم” و “نرخ تازهسازی” را بررسی نماییم.
تفاوت نرخ تازهسازی و نرخ فریم در چیست
نرخ تازهسازی صفحه (Hz)، در حقیقت تعداد دفعاتی است که یک صفحه نمایشگر می تواند تصاویر را در یک ثانیه تغییر دهد. واحد اندازه گیری این مقیاس هرتز می باشد و با Hz آن را نشان می دهند. در گذشته، صفحه نمایش های 60 هرتزی بسیار باب بودند اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، شما می توانید در بسیاری از تلویزیون ها و گوشی های موبایل جدید، نرخ تازهسازی 120 هرتزی را مشاهده کنید که قدرت و کیفیت بالاتری دارند.
از طرفی دیگر، نرخ فریم (FPS) واحد عملکرد صفحه نمایش دستگاه می باشد. نرخ فریم، تعداد تصاویری است که در هر ثانیه به نمایش در می آید. FPS، معیار رایجی است که برای بحث مربوط به سنجش کیفیت ویدئو استفاده می شود. توانایی مغز انسان برای تشخیص تصاویر حدود 10 تا 12 فریم در ثانیه است و بیشتر از این میزان را به صورت موشن به نظر می آید. هرچه این نرخ فریم بیشتر باشد، حرکت ویدئو راحت تر و روان تر می شود. معمولا ویدئوهای عادی، 24 فریم و بیشتر از آن می باشد. این در حالی است که در بازیهای ویدئویی نرخ فریم به 60 می رسد.
اهمیت کاربرد تکنولوژی MEMC در چیست
برای بهترین تجربه ی تماشای برنامهی مورد نظرتان بر روی هر دستگاه، باید نرخ تازه سازی نمایشگر، با نرخ فریم محتوای ویدئویی یکسان باشد. مثلا اگر شما یک فیلم با نرخ ۲۴ فریم را در نمایشگر ۲۴ هرتزی تماشا کنید، سرعت و کیفیت نمایش ویدئو عالی بنظر می رسد. در حالی که اگر فیلمی با سرعت ۳۰ فریم را در تلویزیونی با صفحه نمایش۹۰ هرتزی مشاهده کنید، پیشرفتی در مشاهده فیلم نخواهید داشت. اگر هم ویدئوی ۹۰ فریمی را در نمایشگر ۶۰ هرتزی تماشا کنید، نمی توانید به طور کامل از جذابیت ها و قابلیت های ویدئو لذت ببرید زیرا توان نمایشگر ۶۰ هرتزی، تماشای محتوای مورد نظرتان را به ۶۰ فریم محدود می کند.
اینجاست که MEMC به کمک شما می آید تا ناهماهنگی نرخ تازهسازی و نرخ فریم در برخی از محتوای ویدئویی را بر طرف نماید.